Til toppen

Lundin Norway ble «Årets bedrift»

Ved et arrangement på Bærums Verk 13. februar, fikk Lundin Norway prisen «Årets bedrift» i Bærum kommune. Prisen er opprettet og deles ut av Nordea i Asker og Bærum og går til bedrifter eller institusjoner som det siste året har gjort en ekstra innsats for å fremme næringslivet i kommunen.

I begrunnelsen for tildelingen har juryen lagt stor vekt på Lundin Norways rolle som motivator og stimulator for andre bedrifter i regionen, både når det gjelder kunnskapsgenerering og kunnskapsdeling, bruk av norske leverandører og ikke minst når det gjelder vilje og mot til nysatsing blant annet gjennom etablering av driftssenter på Lysaker. Lundin Norways rolle som medlem av næringsrådet og støttespiller for Norges Toppidrettsgymnas ble også trukket fram av prisutdeler Arild I. Pedersen fra Nordea.

– «Det var med stolthet jeg mottok denne utmerkelsen på vegne av Lundin Norway og vår medarbeidere», sier administrerende direktør Torstein Sanness i en kommentar. «Vi var ikke mange da vi kom til Bærum for snart 10 år siden. Den støtten vi har mottatt både fra Bærum kommune og servicebedriftene i området, har bidratt til vår vekst og til at velger å bli her, selv om vi må flytte til større lokaler. Det er ikke tilfeldig.»

Lundin Norway flyttet inn på Godthaab i 2004. Ifølge en analyse gjennomført av Menon Business Economics har vår virksomhet en sysselsettingseffekt på over 600 ansatte i Akershus fylke. Arbeidsmarkedet for Oslo og Akershus til sammen har en effekt på hele 1000 ansatte. Verdiskapingseffekten av Lundin Norways virksomhet er nær 5,5 milliarder kroner for Akershus og rundt 0,5 milliarder kroner for Oslo.

I juryen for «Årets bedrift» sitter representanter fra Nordea Bank Norge ASA, Bærum Næringsråd, Budstikka Media og Bærum kommune.