Til toppen

Edvard Grieg-moduler på lekter

I løpet av de siste dagene er hoveddekket og prosessmodulen til Edvard Grieg-plattformen flyttet over til lektere. 16.000 tonn med stål og utstyr er lastet ut med imponerende presisjon.

Utbyggingsprosjektet for Edvard Grieg-feltet er i rute, og neste steg i prosessen er å taue alle moduler ut på feltet i Nordsjøen for montering på stålunderstellet som allerede er på plass.

Første etappe på ferden går fra byggestedene for de enkelte modulene, og ut på lektere i sjøen. Her kan du se video og bilder fra de imponerende forflytningene som er gjort hos Kværner på Stord og Aker Solutions i Egersund i løpet av de siste dagene.

I tillegg til hoveddekk og prosessmodul, består Edvard Grieg av et boligkvarter med helikopterdekk og et flammetårn. Disse to delene vil også i løpet av kort tid blir flyttet over på lektere og klargjort for utseiling.

Les mer om Edvard Grieg-prosjektet her