Til toppen

Vellykket løfteoperasjon på Edvard Grieg

Alle de fire modulene som utgjør plattformdekket på Edvard Grieg er løftet på plass på stålunderstellet. Totalt er mer enn 22.000 tonn installert.

Løfteoperasjonen ble utført med Heeremas tungløftfartøy Thialf. Dette er verdens største løftefartøy målt i løftekapasitet. Hoveddekksmodulen, prosessmodulen, flammetårnet og den kombinerte utstyrs- og boligkvartermodulen er i løpet av de siste dagene installert som om det skulle vært gigantiske legoklosser. Nå utgjør modulene en komplett plattform.

Dette er en viktig milepæl for Lundin Norway. Edvard Grieg er vår første egenopererte offshoreinstallasjon, og bidrar til å gjøre oss til et fullverdig integrert oljeselskap i Norge, med aktiviteter innen leting utbygging og drift.

Arbeidet med å klargjøre plattformen for produksjon, den såkalte hook up og comissioning-fasen, er allerede i gang. Fra før er to produksjonsbrønner boret og komplettert, og er klare til å kobles opp til prosesseringsanlegget på plattformen. Produksjon er ventet å starte i fjerde kvartal i år.

Lundin Norway er operatør for Edvard Grieg med en eierandel på 50 %. Partnere i lisensen er OMV med 20 %, Wintershall Norge med 15 % og Statoil med 15 %.

Her kan du se en film som viser løftene av alle fire modulene