Til toppen

Innflytting på Edvard Grieg

En viktig milepæl er nådd i Edvard Grieg-prosjektet. Boligkvarteret er klart for innflytting. Klargjøring og overtakelse skjedde til avtalt tid.

EG for WEBI løpet av sist uke ble alle de 100 rommene tatt i bruk av Lundin Norways driftsorganisasjon og prosjektpersonell.

«Klargjøringen av boligkvarteret har gått helt etter planen», forteller prosjektleder for utbyggingen, Anders Henriksson. «Boligkvarteret og de andre delene av plattformdekket var helt ferdige før de ble tauet ut til feltet, så det som gjenstod var å koble alle systemene sammen. Strømforsyning, ventilasjonssystemer, brannvarsling, ferskvann og mye annet må kobles til og settes i drift før folk kan bo der», sier Henriksson.

I tillegg til 100 lugarer og kantine med kjøkken inneholder boligkvarteret fasiliteter som skal gjøre det til et sted der folk kan bo og trives. Treningsrom, TV-rom, musikkrom og stue er noe av tilbudet om bord.

«Det er godt og endelig kunne flytte inn», sier plattformsjef Gudmund Strømsvåg. «Vi har forberedt oss på lenge og godt på å jobbe og bo på Edvard Grieg, så nå har vi virkelig kommet «hjem». Det har vi feiret på nøkternt vis med kake», sier Strømsvåg.

Innflytting i boligkvarteret er viktig også for den øvrige framdriften i arbeidet med å gjøre plattformen klar for produksjon, da det er antall sengeplasser som setter grensen for hvor mange personer som kan jobbe samtidig. Den flytende boligriggen Safe Boreas ligger nå inntil Edvard Grieg, og i løpet av noen dager vil også jack-up boreriggen Rowan Viking bli koblet til med gangbro.

Da har vi plass til totalt 670 mennesker. Like stort som et vanlig norsk bygdesamfunn, forskjellen er at denne bygda ligger 20 mil ut i havet.