Til toppen

Produserer mer enn forventet

Lundins netto produksjon på norsk sokkel var i første kvartal i gjennomsnitt 82,6 Mboe per dag. Dette er den høyeste produksjonen noensinne for selskapet. Hovedårsaken er de fantastiske resultatene fra Edvard Grieg-plattformen.

Edvard Grieg ble satt i produksjon i november 2015 og har siden oppstarten produsert nesten kontinuerlig, noe som er svært uvanlig for en ny plattform.

-Men regulariteten i produksjonen kommer ikke av seg selv, sier administrerende direktør Kristin Færøvik. –Teamet vårt som jobber offshore gjør en formidabel innsats for å sikre høy og stabil produksjon. Og så har vi et svært bra reservoar under plattformen vår, sier Færøvik.

I tillegg er prosesseringskapasiteten ved Edvard Grieg høyere enn opprinnelig beregnet. I løpet av første kvartal har man periodevis produsert så mye som 145.000 fat olje per døgn. Dette er en økning i designkapasitet på om lag 15%.