Til toppen

Lisenstildeling styrker Lundin i kjerneområdene

Lundin Norway tildeles 14 nye lisenser i forbindelse med tildelingsrunde TFO 2017 (tildeling i forhåndsdefinerte området). Lisenstildelingen styrker selskapets posisjon i kjerneområder i Barentshavet, Norskehavet og Nordsjøen.

Av de 14 nye lisensene tildeles Lundin Norway operatørskap for 6 av disse.

-Søknaden vår til denne tildelingsrunden var den mest omfattende i selskapets historie, og med til sammen 14 lisenser er det også den største tildelingen vi har fått noen gang, sier letedirektør i Lundin Norway, Halvor Jahre. –Dette sikrer oss tilgang til svært interessant leteareal i de områdene vi fokuserer vår satsing.

De fleste av de nye lisensene ligger i direkte tilknytning til lisenser der Lundin allerede er operatør eller lisenspartner.

-Tildelingene vi har fått i TFO 2017 støtter opp under den strategien vi har fulgt hele tiden med å bygge en solid lisensportefølje i de områdene vi har tro på og ønsker å satse i, forklarer Halvor Jahre.
Målsettingen er å kunne dra nytte av erfaringer fra flere letebrønner i samme området og utnytte data bedre for å oppnå letesuksess.

-Slik har vi gjort det på Utsirahøyden i Nordsjøen og på Lopphøgda i Barentshavet. Nå er vi på god vei til å bygge vårt tredje kjerneområde på Frøyahøyden i Norskehavet, sier Jahre.

Du kan se alle tildelingene i TFO 2017 på Regjeringens nettsider

Under ser du alle lisensene Lundin Norway er tildelt.