Til toppen

Studentkonkurransen: Hvem kommer til finalen?

For tredje år på rad arrangerer vi konkurransen «Vis oss ideen din», der vi inviterer studenter til å komme med gode ideer som på ulike måter kan forbedre vår industri. Det er avholdt work-shops med god oppslutning ved tre ulike universiteter. Når fristen går ut 12. oktober skal en jury velge ut finalister som får presentere ideen på innovasjonskonferansen Godt tenkt!.

Den eller de som vinner konkurransen får en tur ut til Edvard Grieg-plattformen i Nordsjøen med omvisning på hele installasjonen. Konkurransen er et samarbeid mellom Lundin Norway og Norsk Petroleumsforening, NPF. Deltakere skal levere inn inntil én A4 side som beskriver en idé som kan bidra til en forbedring for olje- og gassindustrien.

I løpet av de siste ukene har vi avholdt work-shops ved universitetene i Stavanger, Tromsø og Trondheim, med god oppslutning. Nå er mange kloke hoder i gang med å komme opp med gode ideer de kan delta i konkurransen med.

Er du student med en god idé? Bidrag sendes til [email protected] senest fredag 12. oktober.

Presenteres på Godt tenkt!
En fagjury velger ut de beste bidragene som får mulighet til å presentere sine ideer foran et stort publikum under innovasjonskonferansen Godt tenkt! Det er minister for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, som deler ut førstepremien i konkurransen.

Tidligere i år fikk de tre studentene som vant fjorårets utgave en uforglemmelig reise til Nordsjøen der de besøkte både produksjonsplattformen Edvard Grieg og boreriggen Rowan Viking.

Meld deg på innovasjonskonferansen
Konferansen Godt tenkt! ble arrangert på Lysaker for første gang i fjor og samlet rundt 200 deltakere. Den store interessen for en konferanse av denne typen gjør at vi har valgt å gjøre det til et årlig arrangement.

Det er fortsatt mulig å melde seg på til årets utgave som finner sted torsdag 18. oktober. Deltakelse er helt gratis!

Her er årets program

 • Utslippsfri kraftproduksjon – brenselsceller kan bli viktig for utbygginger på norsk sokkel
  Ivar Wærnhus, CMR Prototech
 • Data Science in O&G meets Graph Signal Processing Mechatronics
  Baltasar Enrique Beferull Lozano, University of Agder
 • Produksjonsoptimalisering ved hjelp av kunstig intelligens
  Sheri Shamlou, Solution Seeker
 • Lundin Lander No1 – hvordan utnytte enorme mengder data fra havbunnen
  Harald Brunstad, Lundin Norway
 • Autonome skip på norsk sokkel
  Tom Eystø, Massterly
 • Mann-maskin kommunikasjon åpner nye muligheter
  Andreas Bye, IFE
 • Hydrostatic Power – the energy is right where you need it!
  Yngve Kristoffersen, Universitetet i Bergen
 • Finale i studentkonkurransen “Vis oss ideen din”
  Førstepremie deles ut av Iselin Nybø, forsknings- og høyere utdannings-minister
 • Avslutningsforedrag: Hvordan møter olje- og gassindustrien framtiden
  Jo Røislien, matematiker og programleder

«Olje- og gassindustrien i Norge bidrar med enormt mye innsats innen forskning og utvikling. Ikke bare for sin egen industri, men også på prosjekter som gagner mange andre sektorer», sier Kristin Færøvik, administrerende direktør i Lundin Norway. «Denne effekten tror jeg forsterkes av den økte satsingen som vi nå ser innen digitale løsninger. En effekt som også er tydelig i årets konferanseprogram for Godt tenkt!», sier Færøvik.