Til toppen

Her er vinnerne av Vis oss ideen din!

To ideer som kan løse kjente utfordringer for olje- og gassindustrien stakk av med seieren i konkurransen Vis oss ideen din! Nå venter det plattformtur for to glade vinnere.

Blant fire sterke finalister, var det Caetano Andrade og Erfan Abolghasemi, begge fra Universitetet i Stavanger, som hadde de beste ideene for å gjøre oljeindustrien smartere og mer effektiv. De fikk overrakt prisen fra forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø på Godt tenkt-konferansen 18. oktober.

Glade vinnere
Andrade overbeviste juryen med sin ide om en elektromagnetisk stabilisator som kan benyttes på borestrengen.
-Jeg er veldig overrasket, og er veldig glad for muligheten til å kunne dra offshore. Jeg har studert dette i fem år, så det skal bli veldig fint å se med egne øyner på selve plattformen det jeg bare har lest om i skolebøkene, sier Andrade. Han har store ambisjoner for veien videre.
-Min store drøm er å utvikle utstyr med navnet mitt på og at alle bruker det og at det fungerer på en god måte.

Erfan Abolghasemis idé handler om å bruke elektrisk ladning for å kontrollere asfaltener i brønnstrømmen.
-Ideen foreløpig på laboratoriestadiet. Men om vi noen gang ideen kommer i produksjon vil det være et stort steg. Abolghasemis gleder seg stort til å komme på plattform.
-Det føles veldig bra. Jeg har ikke vært offshore før. Så jeg ser veldig frem til dette. Jeg håper å lære mye om oljeplattformen og bli kjent med ulike type jobber og folk som jobber der.

Gode finalister
Juryen stod til slutt igjen med fire finalebidrag etter en grundig utvelgelse. Ifølge juryen hadde alle finalistene vært gode vinnere av konkurransen. Felles for de to vinnerne er at de tar for seg utfordringer som er velkjente for olje- og gassindustrien.

-Det er et stykke fram til ideene kan settes ut i livet, men det er jo nettopp det innovasjon handler om – og se mulighetene som ligger framfor oss, skriver juryen i sin begrunnelse.

Imponert statsråd
Forsknings- og høyere utadnningsminister Iselin Nybø som delte ut prisen er imponert over mangfoldet i bidragene til konkurransen.
-Det som blir veldig tydelig gjennom denne konkurransen er at det ikke er noe i veien med kreativiteten til studentene.

Nybø synes at det hun ser er lovende for innovasjonen i Norge i årene fremover.
-Det er viktig å ha studentene med på laget. De som kommer nyutdannede og inspirerte fra høgskolene og universitetene har en helt uvurderlig betydning for innovasjonen som skal skje i samfunnet vår. De er den viktigste kanalen vi har for umiddelbar formidling av forskningsbasert kunnskap ut i næringslivet. De kommer med nye øyer, nye innfallsvinkler og nye synsmåter. Vinnerne av Godt tenkt! er et godt eksempel på dette.