Til toppen

Konferansen Godt tenkt! blir årlig tradisjon

Etter to år på rad med vellykkede gjennomføringer av innovasjonskonferansen har arrangørene bestemt seg for å gjøre Godt tenkt! til et årlig innslag.

Lundin Norway og Norsk Petroleumsforening står bak konferansen som tar sikte på å vise teknologier og prosjekter som på ulike måter kan komme til å prege olje- og gassindustrien i fremtiden.

Utlisppsfri kraftproduksjon, kunstig intelligens og autonome skip på norsk sokkel var blant temaene som ble presentert foran 150 gjester under Godt tenkt! 2018 18. oktober.

– Det er gøy å se at det er så mange i energibransjen som er opptatt av innovasjon. Med all den kunnskapen og kompetansen som ligger i denne næringen, kan vi få til viktige innovasjoner som kommer forskningen og hele samfunnet til gode, sa forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø da hun besøkte den andre utgaven av Godt tenkt!.

Velkommen tilbake
Administrerende direktør i Lundin Norway, Kristin Færøvik, mener det er viktig at bransjen kan samles for å diskutere nye løsninger.

– Olje- og gassindustrien i Norge bidrar med enormt mye innsats innen forskning og utvikling. Ikke bare for sin egen industri, men også på prosjekter som gagner mange andre sektorer. Vi ser nytten av å ha en fellesarena for innovasjon i oljebransjen. Derfor vil vi ønske alle velkommen til Godt tenkt! også i årene som kommer, sier Færøvik.

Kunstig intelligens og økt produksjon
Konferansen gir et innblikk i hvordan ulike selskaper og forskningsmiljøer jobber med å utvikle nye, innovative løsninger for oljebransjen akkurat nå. Blant dem som presenterte sitt arbeid var Sheri Shamlou fra Solution Seeker. Hun jobber med produksjonsoptimalisering ved hjelp av kunstig intelligens.

-Her finnes det enorme muligheter. Dette fordi antall sensorer som brukes på feltene øker hele tiden. Dataene øker og infrastrukturen blir bedre og bedre. Om vi bruker dataene riktig kan vi lage mye mer nøyaktige modeller og forstå bedre hva som skjer på feltene våre, slik at vi kan øke produksjonen, sier Shamlou.

Hun synes Godt tenkt! er en god arena for å lære hva som skjer av innovasjon i bransjen.

-Jeg synes det er veldig spennende og et godt initiativ fra Lundin å holde en slik konferanse. Det er spennende å se alle andre løsninger som er i anmarsj – spesielt for oss driver mye med innovasjon, men er litt travle, er det kult å se hva annet som skjer i bransjen.

Fornøyde studenter
På konferansen ble også vinnerne av studentkonferansen Vis oss ideen din! Kåret. Blant fire sterke finalister, var det Caetano Andrade og Erfan Abolghasemi, begge fra Universitetet i Stavanger, som hadde de beste ideene for å gjøre oljeindustrien smartere og mer effektiv. De fikk overrakt premien – en tur på Edvard Grieg-plattformen, fra forsknings- og høyere utdanningsministeren.

–Jeg er veldig overrasket, og er veldig glad for muligheten til å kunne dra offshore. Jeg har studert dette i fem år, så det skal bli veldig fint å se med egne øyner på selve plattformen det jeg bare har lest om i skolebøkene, sier Andrade.

Norsk Petroleumsforening og Lundin Norway ønsker velkommen tilbake om ett år!
Se video fra årets konferanse her: