Til toppen

Lundin Norway ny sponsor for hoppdamene

Vi er stolte av å få bidra til at Maren Lundby og resten av landslaget skal strekke seg mot nye lengder i hoppbakken i vinter.

Kvinnelandslaget i skihopp kan vise til imponerende resultater siste årene, med blant annet bronse fra tidenes første lagkonkurranse for kvinner i VM i vinter. I spissen står Maren Lundby som med sine imponerende antall mesterskapsgull og verdenscup-seiere kan regnes som en av tidenes fremste norske skihoppere. Når sesongen hoppes i gang for kvinnene i helgen, er det for første gang med Lundin Norway-logo på overtrekksdressen.

– De sportslige prestasjonene de siste årene gjør det til et enkelt valg for Lundin Norway å støtte kvinnelandslaget i skihopp. Men like viktig som lange svev i hoppbakken, er barrierene laget har brutt på andre arenaer, sier direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Lundin Norway, Frøydis Eldevik.

En del av vårt samfunnsansvar

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt Frøydis Eldevik

Det er ikke mange år siden kvinnene ble nektet av det internasjonale skiforbundet å hoppe i skiflyvningsbakker. I VM i Seefeld vinter fikk kvinnene for første gang sin egen lagkonkurranse. Med prestasjoner som blant andre Maren Lundby står for, kan det nå se ut til at det banes vei for at programmet i neste VM i Oberstdorf for første gang vil være helt likt som herrenes.

– En slik utvikling kommer ikke av seg selv. Det kreves knallhardt arbeid og modige rollemodeller som går foran og utfordrer det etablerte. Dette er noe Lundin Norway kjenner seg igjen i som selskap, og vi ser på det som en del av vårt ansvar å støtte slike verdier i andre deler av samfunnet, sier Eldevik.

Fra utfordrerrolle til hovedrolle

For å få samme utgangspunktet for å prestere på nivå som herrene trengs det både sportslige og økonomiske forutsetninger. For et landslag som tidligere har vært prisgitt herrenes sponsorkroner, har vinden snudd.

– Med et lag som opplever stor fremgang, merker vi nå at TV-seerne og mange av sponsorene er minst like interessert i å følge damene som herrene. Bidrag fra aktører som Lundin Norway, som spesifikt ønsker å støtte kvinnene, representerer et skifte for landslaget. På kvinnesiden har vi nå en mer omfattende satsing på flere utøvere enn vi noen gang har hatt, at denne satsingen i tillegg er selvfinansiert vitner om dette skiftet, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

– Det er på tide og det er vel fortjent. Lundin Norway er stolte av å bidra til at hoppdamene skal ta steget fra utfordrerrollen til hovedrollen på linje med herrene, sier Frøydis Eldevik.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix