Til toppen

Lundin Norway går foran med digitalisering på norsk sokkel

Ved smart bruk og omfattende deling av data kutter vi utslipp og styrker både selskapets og hele industriens konkurransekraft. Derfor tar vi en lederrolle innen digitalisering på norsk sokkel. Her kan du lese mer om hvordan.

Lundin deler hemmeligheter om Edvard Grieg-feltet

I mars 2019 bestemte Lundin Norway seg for å dele ferske data fra undergrunnen på Edvard Grieg-feltet med Universitetet i Stavanger. Dette har ingen selskaper gjort før oss på norsk sokkel.

– Det er den beste gaven jeg kunne fått. Det var vill jubel her da vi fikk vite dette – vi trodde knapt det var sant, sier Merete V. Madland, som leder senteret for økt utvinning.

Les saken til Sysla.

Klimagevinst ved smart bruk av data

Lundin Norway har utviklet et unikt energistyringssystem på Edvard Grieg-plattformen. Systemet vil gi store besparelser både økonomisk og for klimaet.

Ved å koble sanntidsdata fra produksjonen med informasjon om energiforbruk for alle deler av anlegget, bidrar det nyutviklede systemet til at vi kan optimalisere driften og bruke energien så effektivt som mulig.

Besparelsespotensialet er stort. Les mer her.

Sikrere Edvard Grieg med ny digital løsning:  

Som de første på norsk sokkel, og så vidt vi kjenner til i verden, tar Lundin Norway neste skritt for å effektivisere og gjøre produksjonen på Edvard Grieg-plattformen enda mer sikker med ny teknologi. Det nye systemet overvåker de viktigste risikofaktorene på plattformen, og samler det på én skjerm – et såkalt barrierepanel. Slik får man en automatisk, oversiktlig fremstilling av barrierestatus og risikonivået på plattformen til enhver tid.

Les mer her.

Ny digital portal for Lundin Norways boreoperasjoner

I spetember 2019 ble det såkalte borepanelet innført i Lundin Norway. Via en portal samles informasjon fra mange forskjellige systemer, som gir en rask og intuitiv innsikt over alle boreoperasjonene. En søkemotor gjør det også mulig å finne historiske data, rapporter og «lessons learned.

Les mer her.

Først med ny skytjeneste

I september 2019 ble Edvard Grieg den første plattformen på norsk sokkel der sanntidsdata fra produksjonen deles fritt med partnerne via en skytjeneste. På denne måten har lisenspartnerne mulighet til å få direktetilgang på produksjonsdataene fra feltet, for eksempel visualisert på paneler.

Les mer: Nok en gang går Lundin foran med datadeling på norsk sokkel.