Til toppen

Seljebotn blir ny letedirektør

Per Øyvind Seljebotn tar over jobben som letedirektør i Lundin Norway. Han vil fortsatt også å ha ansvar for avdeling for reservoarutvikling som han i dag er direktør for.

Per Øyvind Seljebotn er utdannet sivilingeniør innen geofysikk. Han har mer 20 års erfaring fra petroleumsindustrien med forskjellige roller innen leting og reservoarutvikling i selskaper som ExxonMobil, Noreco og i Marathon hvor han var letesjef fra 2010 til 2012. Seljebotn har vært i Lundin siden 2012.

Han ser fram til å ta fatt på den nye jobben.

-Det er to grunner til at dette er en av industriens mest spennende jobber. For det første får jeg lede en av verdens mest kompetente leteavdelinger. I tillegg er Lundin et av de mest ambisiøse leteselskapet i Norge hva gjelder teknologi og leteprogram, sier Per Øyvind Seljebotn.

Han tar over letedirektørjobben etter Halvor Jahre som har hatt stillingen de siste fem årene.

-Nå var tiden inne for å gi stafettpinnen videre, sier Halvor Jahre. –Jeg har fått være med på det mest spennende av leting på norsk sokkel gjennom mine ti år i Lundin, og de siste fem som letesjef. Nå skal jeg ta en tenkepause for finne ut hva jeg vil bruke de neste ti årene av arbeidslivet til, sier Jahre.