Til toppen

Johan Sverdrup overgår forventningene

Forventet platåproduksjon for Johan Sverdrup fase 1 øker fra 440.000 til 470.000 fat oljeekvivalenter per dag. I tillegg ligger man an til å nå dette nivået tidligere enn antatt.

Produksjonen fra gigantfeltet har helt siden oppstart i oktober i fjor gått meget bra, og har økt i takt med antall produksjonsbrønner som er faset inn. I tillegg er prosesseringskapasiteten ved feltsenteret større enn man tidligere har lagt til grunn.

I slutten av mars passerte produksjonen 430.000 fat per dag. Nå er arbeidet med å komplettere den tiende produksjonsbrønnen i gang. Dette bidrar til at man regner med å øke produksjonen til hele 470.000 fat per dag allerede tidlig i mai.

Forventet platåproduksjon etter fase 2 av utbyggingen er nå økt fra 660.000 til 690.000 fat oljeekvivalenter per dag. Den andre utbyggingsfasen inkluderer en femte plattform ved feltsenteret, og forventes å komme i produksjon i 4. kvartal 2022.

Lundin Norway er medeier i Johan Sverdrup med en andel på 20%. Feltet bidrar med mer enn halvparten av vår samlede produksjon.

Øvrige lisenspartnere er Equinor (operatør), Petoro, Aker BP og Total.

 

Les historien om hvordan Johan Sverdrup ble funnet.
https://lundin-energy-norway.com/johan-sverdrup/
https://lundin-energy-norway.com/2019/06/25/letelegendens-metode/