Til toppen

Verdens største møter verdens sterkeste

Årets letekampanje i Barentshavet blir spektakulær. Verdens største flyterigg skal bore brønnene, og den assisteres av det som er verdens kraftigste ankerhåndteringsfartøy. Både rigg og båt er splitter nye.

Boreriggen West Bollsta ligger nå ved Hanøytangen for klargjøring. Senere i år settes kursen mot Barentshavet hvor hun skal bore letebrønner for Lundin. Dette er verdens største semi-rigg (halvt nedsenkbar) og også blant de mest avanserte. Riggen er vinterisert for å kunne operere i Barentshavet også vinterstid, og den kan bore på det som klassifiseres som ultradypt vann. Det er vanndyp på 1500 meter og dypere.

Det er vanskelig ut fra bilder å forstå hvor stor West Bollsta er, men om hun ble plassert på taket av Slottet i Oslo ville den stikke utenfor på alle kanter. Og med full last og i nedsenket tilstand er total vekt mer enn 71.000 tonn. Ingen tilsvarende rigg i verden er større.

Borekampanjen for Lundin er riggens første oppdrag. I øyeblikket ligger hun på Hanøytangen utenfor Bergen for klargjøring.

Stor båt – store fordeler
Som en del av forberedelsene til boreoperasjonen har ankerhåndteringsfartøyet Island Victory allerede vært i Barentshavet og lagt klar anker og kjetting for West Bollsta. Og om riggen er stor, så står ikke båten noe tilbake heller.

Den norskbygde Island Victory er verdens kraftigste ankerhåndteringsfartøy med en trekkraft på 477 tonn. Kapasiteten til dette fartøyet gjør i tillegg operasjonen svært effektiv. Normalt ville den krevd tre turer frem og tilbake mellom Vestlandet og Barentshavet. Denne gangen klarte vi det på én.

Aldri før er det fraktet så mye ankerkjetting på samme kjøl. 25 kilometer, nok til begge letebrønnene som står først på programmet. Til sammen blir det en enorm vekt når en meter kjetting veier 155 kilo. Totalt veide kjettinglasten 388 tonn, like mye som 300 biler av type VW Golf.

I tillegg fraktet Island Victory med seg en såkalt CAN-ductor på 120 tonn på dekk. Dette er et sylinderformet anker som også i tillegg utgjør første del av selve brønnen og gjør boreoperasjonen mer effektiv.