Til toppen

– Nå er det ekstra viktig å satse på ungdommen

I en krevende tid ser Lundin Energy Norway på alle muligheter for å effektivisere, men det skal ikke gå på bekostning av utvikling av talenter, sier administrerende direktør Kristin Færøvik.

Hele 500 studenter hadde søkt sommerjobb hos oss da fristen gikk ut på nyåret. Blant de 30 som får prøve seg i et av verdens ledende oljeselskap, er Amanda Bjerva (avbildet øverst i saken). Hun skal ha engasjement i avdeling for kommunikasjon og samfunnskontakt.  

– Siden vi nå befinner oss i en spesiell tid, er jeg veldig takknemlig for at Lundin prioriterer sommerengasjementene. Dessuten syns jeg det er viktig at de unge får muligheten til å dele sine innovative ideer. Det er en gylden mulighet for studenter å få relevant arbeidserfaring og å knytte kontakter, sier Bjerva som studerer strategisk kommunikasjon ved Lund Universitet i Sverige. 

I sommer skal over 30 studenter innen et bredt spekter av fagområder jobbe Lundin Energy Norway. Oppgaver og rammer for arbeidshverdagen vil selvsagt måtte tilpasses situasjonen vi står i, men administrerende direktør er tydelig på at morgendagens arbeidstakere er en gruppe som er spesielt viktig å prioritere i slike tider. 

Vi har alltid hatt som målsetning å ikke la tøffe tider gå på bekostning av utvikling av talenter. Å kutte sommerjobbene kunne kanskje vært en enkel løsning på kort sikt, men det er i slike tider vi må vise at vi tenker langsiktig som næring. Nå er det ekstra viktig å satse på ungdommen. Det er tross alt de som skal finne de løsningene som tar oss gjennom nye utfordringer vi vil støte på i en syklisk næring, sier administrerende direktør Kristin Færøvik.

– Jobben passer perfekt til mine studer, så jeg brukte ikke lang tid på å bestemme meg for å søke. Dette er en spennende bransje jeg ønsker å få mer kjennskap til, sier Bjerva som skal fortsette på masterstudiene til høsten.