Til toppen

En person skadet om bord på fartøyet North Sea Atlantic på Edvard Grieg-feltet i Nordsjøen

En person ble i går ettermiddag fløyet med redningshelikopter til sykehus for behandling etter en ulykke om bord på fartøyet «North Sea Atlantic».

Personskaden ble rapportert klokken like før 17:00 mandag 25. mai ved den Lundin Energy Norway-opererte plattformen Edvard Grieg. Den skadede ble raskt tatt hånd om av helsepersonell, og fløyet til Haukeland sykehus for behandling mandag kveld.

«North Sea Atlantic» er eid av rederiet North Sea Shipping, og ble brukt til å legge fleksibelt rør i forbindelse med en satelittutbygging i nærheten av Edvard Grieg-feltet. Arbeidet utføres av TechnipFMC. Den skadede er ansatt i TechnipFMC,og selskapet har tett kontakt med pårørende.

Ulykken skjedde i forbindelse med utplassering av et 9,5 tommer fleksibelt rør på havbunnen. Det var under denne operasjonen at personen kom i klem. Rørleggingsoperasjonen på North Sea Atlantic er stanset inntil videre.

– Vi ser alvorlig på denne hendelsen. En slik ulykke skal selvsagt ikke skje, og det den vil bli gransket i nært samarbeid med TechnipFMC. Nå som den skadede er under kyndig medisinsk behandling er vår øverste prioritet at de pårørende blir tatt vel hånd om, sier administrerende direktør i Lundin Energy Norway, Kristin Færøvik.

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Frøydis Eldevik, kan kontaktes for eventuelle mediehenvendelser på + 47 48 04 86 10