Til toppen

Vi kjøper deler av Barentshav-porteføljen til Idemitsu

Lundin Energy Norway har blitt enige med Idemitsu Petroleum Norge om å kjøpe halvparten av deres eierandeler i lisenser i Barentshavet. Dette inkluderer 10 prosent eierandel i Wisting-funnet og 15 prosent eierandel i Alta-funnet.

Lundin Energy Norway styrker posisjonen i ett av våre kjerneområder, og får 10 prosent eierandel i Wisting – et stort oljefunn med totalt reserveanslag på 500 millioner fat olje. Operatør i utbyggingsfasen, Equinor, har som mål å levere plan for utvikling og drift innen utgangen av 2022, og vil dermed kunne dra nytte av myndighetenes midlertidige skatteendringer.

I tillegg øker vi vår eierandel i Alta-funnet fra 40 til 55 prosent. Det vurderes med dette å sette fart på planene om en feltutvikling for å kunne dra nytte av de midlertidige skatteendringene.

Videre vil Lundin Energy Norway også øke sine eierandeler i Polmak-letebrønnen fra 40 til 47,5 prosent. Polmak er den første av tre svært interessante brønner selskapet skal bore i siste kvartal av 2020. Boreriggen West Bollsta starter boringen på Polmak tidlig i oktober 2020.

Strategiske oppkjøp av tidligfase ressurser bidrar til å opprettholde Lundin Energy Norways langsiktige produksjonsprofil. Oppkjøpet tilsvarer betingede ressurser på omtrent 70 millioner fat olje, mot et kontantvederlag på 125 MUSD.

Lundins Energy Norway kommende leteprogram i Barentshavet tester et ressurspotensiale på 800 millioner fat oljeekvivalenter.