Til toppen

Rekordinntekter og høyere produksjon enn forventet

Tallene fra først kvartal 2021 viser at Lundin Energy Norway leverer på vekst, robusthet og bærekraft.

Aldri før har selskapet hatt så store inntekter som i de tre første månedene i år.

  • Rekordomsetning for ett kvartal på 1,11 milliarder dollar (695,2 millioner i samme periode i fjor)
  • Sterke produksjonstall over forventet på 182.900 fat per dag (opp fra 152.400 fat per dag samme periode i fjor)
  • Fri kontantstrøm på 526,2 millioner dollar, med operasjonskostnader lavere enn forventet på 2,85 dollar per fat.

Samtidig som selskapet håndterer en omfattende logistikk for å hindre smittesituasjonen, er det god fremdrift i pågående prosjekter. Dette inkluderer infill-programmet på Edvard Grieg, samt produksjonsstart fra Solveig og Rolvsnes som forventes i tredje kvartal i år. Johan Sverdrup fortsetter å levere bedre enn forventet, og vil øke produksjonen til 535.000 fat per dag allerede i mai 2021. Dermed ligger Lundin Energy Norway i rute til å nå en netto produksjon på 200.000 fat olje per dag innen 2023.

–  Jeg er veldig glad for at vi i dag kan legge frem tall som viser at vi leverer på vekst, robusthet og bærekraft, sier administrerende direktør i Lundin Energy Norway, Kristin Færøvik.

Selskapet er i rute med å nå målet om karbonnøytralitet innen 2025, en strategi som består av å redusere resterende utslipp fra produksjon, strøm fra land, investeringer i ny fornybar kraft for å erstatte netto kraftforbruk og investeringer i naturlig karbonfangst for gjenværende utslipp.