Til toppen
De tre vinnerne av studentkonkurransen "Vis oss ideen din" på helidekk

Viktig å engasjere neste generasjon oljearbeidere

Ifølge forskningsinstituttet Norce vil petroleumsindustrien ha behov for 17.500 nye hoder frem mot 2026. Høy gjennomsnittsalder og endrede aktiviteter i næringen er to sentrale forklaringer. Derfor mener vi det er viktig at vi klarer å engasjere og inspirere de som i fremtiden skal bli den neste generasjonen oljearbeidere. Studenter på offshoretur Etter flere pandemi-år hadde […]

Ifølge forskningsinstituttet Norce vil petroleumsindustrien ha behov for 17.500 nye hoder frem mot 2026. Høy gjennomsnittsalder og endrede aktiviteter i næringen er to sentrale forklaringer. Derfor mener vi det er viktig at vi klarer å engasjere og inspirere de som i fremtiden skal bli den neste generasjonen oljearbeidere.

Studenter på offshoretur

Etter flere pandemi-år hadde vi endelig mulighet til å sende vinnere av studentkonkurransen vår «Vis oss ideen din» ut til Edvard Grieg-innretningen offshore, hvor Lundin Energy Norway er operatør. Lucas Andersson, som vant konkurransen i 2019, samt Ludvig Urbye Myhre og Ørjan Dale Strand, vinnerne fra 2021, fikk endelig muligheten til å besøke Edvard Grieg. Her fikk de, sammen med olje- og energiminister Terje Aasland og resten av følget, omvisning på plattformen av driftsdirektør Kari Nielsen, og fikk oppleve driften av en oljeplattform på nært hold.

Fysikkelever på besøk på Lysaker

Geolog Jon Halvard Pedersen forteller om undergrunnen på Vækerø-stranda.

Geolog Jon Halvard Pedersen forteller om undergrunnen på Vækerø-stranda.

Tidlig forrige uke fikk vi også besøk av to fysikk-klasser fra Sandvika VGS til våre kontorer på Lysaker, for å demonstrere hva en arbeidsdag hos oss kan innebære. Her fikk de se hvordan vi jobber med programmering og AI-teknologi for å automatisere seismiske analyser, og hvordan vi kan bruke VR-teknologi for å øve på operasjoner som skal foregå offshore. Elevene ble også med på felttur til Vækerø-stranda for å undersøke hvilke naturfenomener som har formet undergrunnen der. De lærte også at man faktisk har funnet spor av olje til og med i Oslofjorden.

 

Sommerjobber gir kompetanse

For å bidra til ytterligere kompetansedeling, skal vi også i år ha mange sommerstudenter hos oss. I år er det 36 heldige studenter. Disse skal både jobbe innen HR, boring, drift, finans, HMSK, IT, leting, reservoarutvikling, feltutvikling, kommunikasjon og supply chain.

Vi mener det er viktig at vi som oljeselskap deler kunnskap og innsikt, og håper det kan bidra til å skape engasjement blant elever på videregående, og studenter, slik at flere søker seg til olje- og gassnæringen i fremtiden. Heldigvis viser også søkertallene fra 2022 at det har vært en økning i søkertall til petroleumsrettede utdanninger, sammenlignet med året før. Dette også til tross av en betraktelig nedgang i antall søkere til høyere utdanning i 2022, sammenlignet med 2021.

Likevel er det fortsatt viktig å opprettholde et godt samarbeid med utdanningsinstitusjoner generelt, og mer direkte med studenter og elever spesielt. Det er essensielt for vår industri å engasjere de kokle hodene som skal føre næringen videre de neste årene.